Voorzorg Achterhoek. Het centrale
aanspreekpunt voor al jouw hulpvragen.

Met vier zorgorganisaties bundelen we onze krachten onder de werktitel Voorzorg Achterhoek om ons zorgaanbod te verbinden. Hierdoor kunnen we verbeteren, innoveren en ontschotten samen met gemeenten en andere aanbieders. De kracht van Voorzorg Achterhoek is de complementariteit van zorg en een gezamenlijke voordeur. Hiervoor bieden we matched care.

Onze gezamenlijke zorgvisie is:

Wij helpen jeugdigen, gezinnen en volwassenen met alle hulpvragen, zowel op (psycho)sociaal en maatschappelijk gebied. Daarnaast kan je vragen stellen over dagbesteding, wonen en opvoedingsondersteuning. Zo helpen wij op een daadkrachtige en laagdrempelige manier in iedere richting en in alle lagen van de bevolking. Wij leveren maatwerk zonder contra-indicatie met een directe start, zonder wachtlijst. Dit wil zeggen dat een cliënt bij ons binnen een week kan starten. We sluiten hierbij niemand buiten. We werken proactief samen met de betrokken partijen. Dit gaat samen met ons geloof in een integrale aanpak waarbij de cliënt centraal staat.
Wij werken vanuit normaliseren en voorkomen. Hierbij gaan wij uit van positieve gezondheid. De focus ligt op de kracht van mensen en het gewone leven. We versterken dat wat goed gaat.

Vind hier het document waarin wij ons aan jullie voorstellen.

Individuele begeleiding, wonen, dagbesteding en inloop

HIER biedt verschillende soorten zorg: individuele (ambulante) begeleiding, wonen (crisiswoning, beschermd wonen en omklapwoningen), dagbesteding en inloop. Ons werkgebied omvat acht Achterhoekse gemeenten.

De woonvormen, dagbesteding en inloop hebben als standplaatsen Winterswijk en Borculo. De ambulante begeleiding vindt plaats in acht Achterhoekse gemeenten (Winterswijk, Aalten, Oost Gelre, Berkelland, Doetinchem, Bronckhorst, Oude IJsselstreek en Montferland).

Voor de gemeenten Lochem, Voorst, Zutphen, Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem en Heerde verzorgen we beschermd wonen. Daarnaast bieden we in de gemeenten Lochem, Voorst en Zutphen individuele begeleiding aan.

Klik op het logo voor meer informatie over HIER.

Intensieve en passende ambulante hulp en ondersteuning aan jongeren en hun naasten

Elk kind verdient het om thuis op te groeien in een omgeving die veiligheid, liefdevolle aandacht, hechting en structuur biedt. Een omgeving die de ontwikkeling van het kind stimuleert. Soms is daar hulp of ondersteuning van buitenaf voor nodig.

Rubix zorg biedt intensieve en passende ambulante hulp en ondersteuning aan jongeren en hun naasten, wanneer het om wat voor reden dan ook zelf even niet meer gaat. Dit doen wij zonder contra-indicaties, met als doel het voorkomen van uithuisplaatsingen. Dit doen wij vanuit onvoorwaardelijkheid, gelijkwaardigheid en respect.

Klik op het logo voor meer informatie over Rubix zorg.

Specialistische jeugdhulp

Entrea lindenhout is één van de grote aanbieders van specialistische jeugdhulp in Gelderland en is daarnaast actief in Overijssel, delen van Noordoost-Brabant en Noord-Limburg.

Wij zijn er als het opgroeien en opvoeden te ingewikkeld wordt voor kinderen, jongeren en gezinnen. Met onze hulp thuis, op school of in de buurt voor ondersteuning. Dichtbij. Hulp die zo kort mogelijk duurt maar ook zo lang als voor jou of jouw gezin nodig is. En altijd samen met de mensen die voor jullie belangrijk zijn, vanuit een open en gelijkwaardige relatie.

En als het thuis (tijdelijk) niet meer lukt, bieden we andere mogelijke oplossing, zoals een pleeggezin of een gezinshuis. We kunnen jongeren ondersteunen in hun weg naar zelfstandigheid en ook jonge alleenstaande vluchtelingen vanaf 16 jaar bieden we de best mogelijke opvang en begeleiding. Zo gewoon mogelijk in wijken en buurten.

Klik op het logo voor meer informatie over Entrea lindenhout.

Vanaf 1 januari 2024 is IJsselstuk onderdeel van entrea Lindenhout geworden.